Tipy na všetko: trendy na nechty 2025, výlety po Slovensku a Európe, ale aj cukrárne v Bratislave

A ešte výborná srbská foccacia.

Behind the CloserBehind the Closer (Zdroj: Hejty)

Ďakujeme všetkým, ktorí boli s nami na prvom evente Closer Talks offline v bratislavskom Ost Blocku. Veľmi nás potešila plná miestnosť ľudí zvedavých na Yakshu.

V diskusiách budeme pokračovať, ďalšou potvrdenou hostkou bude herečka Kristína Svarinská, presný dátum oznámime čoskoro. Prejdime teraz k našej produkcii za uplynulý týždeň.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keď si to prečítaš, dostaneš chuť na foccaciu

Príval energie a dynamika, dobrá nálada a následne o to väčšia chuť k jedlu. Kamila bola urobiť rozhovor s majiteľom nového bistra v Bratislave Focca & Giba na Grösslingovej v Bratislave.

SkryťVypnúť reklamu

A nie, nebol to klasický rozhovor, keď si respondent sadne oproti novinárovi a spolu sa rozprávajú na rôzne témy. Hoci Kamila si myslela, že presne tak to bude.

Keď však prišiel do podniku majiteľ Darko Ivančevič, nepôsobil dojmom, že sa chystá na rozhovor alebo o ňom vôbec vie. Obsluhoval zákazníkov, vykrikoval, pripravoval, piekol.

Kamila nám prekvapená real-time píše tieto veci a že teda nevie, či bude rozhovor. A nakoniec bol a bol aj článok, nakoniec možno zaujímavejší, ako keby to bol klasický rozhovor.

Súvisiaci článok Srb Darko pečie v Bratislave focaccie: Nerobím to ako Taliani, chuť prispôsobujem Slovákom Čítajte 

Rozprávali sa počas bežnej prevádzky, Darko pritom obsluhuje, zákazníci sú veselí a pýtajú sa dokonca aj Kamily, či prišla na brigádu a pomáha. Vznikol výnimočný text so schopnosťou preniesť ťa do bistra.

Odpovedá na otázky, ako je možné, že si Srb na Slovensku otvoril podnik, kde ponúka výhradne foccacie, prečo je v názve aj Giba – čo to vlastne je a prečo si to tam nakoniec nekúpiš, ale aj to, ako sa stane z kaderníka pekár.

SkryťVypnúť reklamu

Rôzne tipy, kam až oko dovidí, doscrolluje...

Druhá časť newslettera bude mierne odlišná ako inokedy. Povenujem sa rôznym článkom naraz a nebude to príbeh jedného človeka, rozhovor s ním alebo reportáž.

V Closeri pravidelne pripravujeme rôzne užitočné tipy, kam cestovať do zahraničia, na Slovensku, kde sú dobré podniky, kde je lacné espresso a croissant, punčový rez alebo beaty tipy a trendy.

Uplynulý týždeň sme priniesli viacero článkov z tejto kategórie.

Tímea sa pozrela na nechtové trendy na rok 2025 a ja si ani len trochu netrúfam napísať niečo viac. Je to preto, lebo sa bojím, že to napíšem a opíšem zle, predsa len mám iba jedny nechty a úprimne... nejako extra si ich neskrášľujem. Musíš si teda kliknúť a pozri si ich, ak ťa to zaujíma. Ja mám len jedno slovo – sú pekné.

SkryťVypnúť reklamu

Kamila dala dokopy tipy na cukrárne v Bratislave, kde majú krémeše za 1,50 eura a iné staré dobré koláče a zákusky, ktoré ťa nezruinujú a budeš mať pri nich mierne nostalgický pocit.

Adam ten sa v cestovateľských tipoch priam vyžíva. Preto máme článok o výletoch po Slovensku, kde je panenská príroda, nedotknutá zásahmi človeka, najstarší kostolík pri hraniciach s Českom alebo jedinečné čerešnové sady, ktoré keď zakvitnú na prelome apríla a mája, pohladia oko aj dušu.

Samozrejme, nesmú chýbať ani tipy na lacné letenky do destinácií, kde sú ceny také ako na Slovensku pred desiatimi rokmi. Čo to znamená? Super dovolenke na dobrom mieste, kde sa nemusí človek príliš obmedzovať. Áno, hádaš správne, väčšina miest spĺňajúcich tieto kritéria je na Balkáne.

SkryťVypnúť reklamu

A to je na tento týždeň všetko.

Zapni si odber aj na tento newsletter, aby ti nič neušlo. Píšem každý týždeň a vždy to bude zážitok.

Zážitok je to aj na našom instagrame, tak nám daj follow aj tam, prosím.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu