Najlepšie reštaurácie v Košiciach podľa hodnotení zákazníkov. Ponúkajú pštrosí steak aj brisket

Košice ponúkajú fantastické gastro.

Košické reštaurácie sa pretekajú v inovatívnych nápadoch.Košické reštaurácie sa pretekajú v inovatívnych nápadoch. (Zdroj: Instagram/SOUPCULTURE/OhniskO)

Zoznam je aktualizovaný pre rok 2025.

Steak zo pštrosa, bryndzová polievka v kurkumovom poháriku či neapolská pizza, ktorú "prestrihneš" nožnicami. Košické reštaurácie ťa prekvapia pestrým výberom kuchýň z celého sveta. V druhom najväčšom meste nájdeš výborný mexickú, taliansku kuchyňu aj americké steaky.

Súvisiaci článok Najlepšie burgre na Slovensku podľa hodnotenia zákazníkov. Najlacnejší stojí osem eur Čítajte 

Closer zostavil zoznam najlepších reštaurácií v Košiciach. Riadili sme sa hodnotením na Google, pričom sme do zoznamu vybrali podniky s hodnotením nad 4,5 a s aspoň sto recenziami.

SkryťVypnúť reklamu

Mnohé z prevádzok sa ocitli aj v prestížnom bedekri Gault&Millau. Ohnisko Fire Dinning @ Brew Bar či Bakoš Bistro si odnieslipo dve kuchárske čiapky (spôspb hodnotenia daného bedekra). La Hacienda, Rosto a Pán Ryba po jednej čiapke. A Rafano a Smokey Streetfood ocenili v kategórii pop.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Villa Regia Košice

Hodnotenie na Google: 4,7/5 (1066 recenzií)

Otváracie hodiny: Pondelok až piatok od 11.00 do 15.30 / 17.00 až 23.00,
kuchyňa varí do 21.30. V sobotu od 12.00 do 23.00, kuchyňa varí do 21.30.
V nedeľu od 12.00 do 22.00, kuchyňa varí do 21.15.

Adresa: Dominkánske námestie 599/3

Reštaurácia Villa Regia sa nachádza v pôvabnom historickom dome v centre Košíc na obľúbenom Dominikánskom námestí. Jej interiér zútulňuje kozub, knihy, drevené trámy a škrípajúca podlaha. Nachvíľu sa v nej prenesieš do košického mestského domu v 19. storočí.

SkryťVypnúť reklamu

Kuchyňu vedie šéfkuchár Ladislav Miľo. Villa Regia je reštaurácia pre gurmánov - očakávaj vyššie ceny. Na menu nájdeš veľa tradičných domácich jedál v novom slávnostnejšom šate. Tomu, samozrejme, zodpovedajú aj ceny.

Jesennú klasiku v podobe kačacích pŕs s dusenou červenou kapustou, lokšami a orechovým krokantom si môžeš dať za 18,50 eura. Roláda z bravčovej panenky s kôprovou omáčkou, baby zemiakmi a fritovaným vajíčkom stojí 15,50 eura.

V ponuke sú aj domáce cestoviny, ryby, hydina, steak, ale aj bryndzové halušky.

Pozri si denné menu reštaurácie Villa Regia.

La Hacienda

Hodnotenie na Google: 4,8/5 (1877 recenzií)

Otváracie hodiny: Nedeľa až štvrtok od 11.00 do 23.00, piatok a sobota od 11.00 do 24.00.

Adresa: Mäsiarska 430/8

Reštaurácia La Hacienda na Mäsiarskej ulici priniesla do Košíc poriadny kus Mexika. Aj tento podnik využil potenciál mestských domov a usídlil sa v jednom z nich.

SkryťVypnúť reklamu

V menu nájdeš mexické špeciality, ako napríklad slepačí vývar s limetkou a tortillovými čipsami (4,50 eura) alebo guacamole croquetas (5,90 eura) – krokety plnené krémovým guacamole, ktoré reštaurácia podáva s limetkovou majonézou a mangovo-ananásovou salsou.

Mexické klasiky ako enchiladas, tacos či chimichanga stoja od desať do trinásť eur. Fajitas či steakové menu sa pohybuje v cene nad pätnásť eur.

Hostia chvália najmä autentické jedlá s výraznou chuťou. Na tejto stránke nájdeš celé menu reštaurácie La Hacienda.

Bakoš Bistro

Hodnotenie: 4,7/5 (715 recenzií)

Adresa: Južná trieda 48, je súčasťou budovy Farbika48

Otváracie hodiny: Od pondelka do stredy od 7.30 do 16.00. Vo štvrtok a piatok od 7.30 do 22.00. V sobotu od 9.00 do 22.00 a nedeľu od 9.00 do 17.00.

SkryťVypnúť reklamu

Bakoš Bistro je autorské bistro šéfkuchára Mateja Bakoša. Sídli v industriálnych priestoroch multifunkčnej budovy Fabrika48 na Južnej triede. Raňajkové denné menu reštaurácia obmieňa každý týždeň. Od 16.30 sa každý deň podáva večerné menu.

V dennej ponuke pravidelne nájdeš aj špeciál Trochu inak od Bakoša, kde šéfkuchár ponúka tradičné jedlo v novom šate. Naposledy to bol bôčik s karamelizovanou kapustou alebo aj teľacia fašírka.

Cenovo sa v Bakoš Bistre pohybujú vo vyšších sumách. V dennom menu je v čase písania článku najlacnejšie poké s tofu za 11,90 eura. Ostatné jedlá sa šplhajú až do sumy 17,90 eura za hovädzie bulgogi, čo je špeciál šéfkuchára Jozefa Harhevku. V raňajkovom menu nájdeš vajíčka za 7,50 eura, ale aj Snicker Wafľa, čo sú wafle s príchuťou tyčinky snickers, za 8,50 eura.

SkryťVypnúť reklamu

Ponuka je komplexná, aby si v nej našiel každý niečo. Nájdeš v nej mäsové jedlá, ázijské klasiky, poké aj taliansku kuchyňu. Každé jedlo však nesie rukopis majiteľa.

Aktuálne menu reštaurácie Bakoš Bistro si môžeš pozrieť na tomto linku.

Pán Ryba

Hodnotenie na Google: 4,5/5 (1024 recenzií)

Adresa: Mlynská 13

Otváracie hodiny: Pondelok až štvrtok od 9.00 do 22.00, v piatok od 9.00 do 23.00 a v sobotu od 10.30 do 23.00 a v nedeľu od 10.30 do 22.00.

Pán Ryba patrí k jednej z mála reštaurácií, ktorá sa na Slovensku orientuje vyslovene na hlavné jedlá z rýb či z plodov mora. Interiér pripomína rybacie reštaurácie v škandinávskych krajinách. Podobne ako tam, aj Pán Ryba funguje tak trochu ako rybací trh, odkiaľ si môžeš domov odniesť čerstvé ryby.

Medzi ich špeciality patria napríklad Pil Pil krevety s bagetkou a cesnakovým maslom za 11,45 eura alebo tradičná maďarská rybacia polievka halászlé za 7,25 eura.

SkryťVypnúť reklamu

Nepatria medzi najlacnejšie prevádzky, no zákazníci ich často vnímajú ako gastronomický zážitok. Chvália esteticky naservírované jedlo v kombinácii s dobrou chuťou rýb.

Rosto Steak House

Hodnotenie na Google: 4,6/5 (1554 recenzií)

Adresa: Orlia 6

Otváracie hodiny: V pondelok až piatok od 11.00 do 23.00, v sobotu od 12.00 do 23.00 a v nedeľu od 13.00 do 22.00

Interiér Rosta nie je možno ničím extra výnimočný, no reštaurácia láka na bohatú ponuku steakov. Pripravujú ich na lávovom grile a v ponuke nájdeš všetko od sviečkovej cez hanger steak, ale aj dry-aged steaky.

Rosto ponúka aj denné menu, cenovo je jedným z tých drahších v meste. V čase písania článku bol na jedálnom lístku segedínsky guľáš aj morčací filet.

Či už sa v steakoch vyznáš, alebo si nováčik, obsluha ti poradí vo všetkom od výberu mäsa, cez úpravu až po prílohy. V menu je uvádzaná cena za sto gramov steaku, začíname na 9,30 eura za sto gramov tomahawku.

SkryťVypnúť reklamu

V á la carte ponuke sa nájdu aj iné jedlá, môžeš si dať burger či rizoto.

Pozri si celé menu reštaurácie Rosto.

Grange Burger

Hodnotenie na Google: 4,5/5 (814 recenzií)

Adresa: Mäsiarska 430/8

Otváracie hodiny: V pondelok až piatok od 11.00 do 22.00, v sobotu od 13.00 do 22.00 a v nedeľu od 13.00 do 21.00

Reštaurácia Grange sídli hneď vedľa mexickej La Haciendy. Interiér tvorí kombinácia nádherných klenbových stien a priemyselnými minimalizmom. Terasa býva počas teplých dní plná.

Na výber máš pomerne veľa druhov burgrov - napríklad Granny's Jam Burger s hovädzím mäsom, Monterrey Jack syrom a slaninovým džemom (od 12,50 eura). V ponuke už mali aj limitovanú edíciu - Kimchi & Spice Burger s hovädzím mäsom, kimchi a koreneným chutney či koriandrom.

SkryťVypnúť reklamu

Najobľúbenejším medzi zákazníkmi je aioli burger s hovädzím mäsom, čedarom a omáčkou aioli, ponúkajú ho v cene od 11,50 eura.

Pozri si aktuálne menu reštaurácie Grange.

SOUPCULTURE

Hodnotenie na Google: 4,8/5 (602 recenzií)

Adresa: Hviezdoslavova 4

Otváracie hodiny: Od pondelka do soboty od 10.00 do 20.00

Reštaurácia sa, ako ti napovedá názov, orientuje najmä na polievky. V menu nájdeš napríklad paradajkovú, bryndzovú či hokkaido polievku.

Okrem polievok ponúkajú aj vegánske a vegetariánske misky s humusom, batátovo-cícerovým kari či falafelom. Zaujímavosťou je, že polievky si môžeš dať v jedlom poháriku - na výber majú kurkumový, celozrnný aj bezlepkový.

Ceny za porciu (250 ml) sa v SOUPCULTURE pohybujú od 5,50 eura. Zákazníci chvália modernú "hip" atmosféru a zaujímavé chute polievok.

SkryťVypnúť reklamu

Rafano Pizza

Hodnotenie na Google: 4,7/5 (450 recenzií)

Adresa: Alžbetina 15

Otváracie hodiny: Od nedele až do štvrtku od 11.00 do 22.00, v piatok a sobotu od 11.00 do 23.00

Pizzéria Rafano sídli v centre Košíc. Hostia si pizzu často vychutnávajú na terase. V Rafane nerobia klasickú "slovenskú" pizzu s cesnakovými okrajmi - pečú tu pizzu na neapolský štýl s tenučkým cestom a chrumkavým okrajom.

Neservírujú ju klasicky nakrájanú na trojuholníky, no v celku - presne tak, ako ju dostaneš na tanier v Neapole. Dajú ti k nej špeciálne nožnice, ktorými si ju môžeš "prestrihnúť".

Medzi obľúbené patrí napríklad Straciatella so syrom stracciatella di bufala, čerstvými paradajkami v kombinácii s výraznou paradajkovou omáčkou za 14,90 eura. Alebo Ficheto s kozím syrom, hľuzovkovým olejom a figami za 13,90 eura.

SkryťVypnúť reklamu

Pozri si celé menu pizzerie Rafano.

OhniskO Fire Dining

Hodnotenie na Google: 4,7/5 (326 recenzií)

Adresa: Gorkého 1773/9

Otváracie hodiny: Od utorka do soboty od 16.00 do polnoci

Kuchyňa Ohniska je postavená najmä na práci s ohňom suroviny údia aj fermentujú. Hrdia sa tým, že nemajú sporák ani mikrovlnku, naopak veľa vecí pripravujú na grile prémiovej značky Josper Grill.

Medzi najlepšie reštaurácie Košíc sa dostala najmä vďaka steakom. Okrem klasickejších variantov tu nájdeš aj steak zo pštrosa (36 eur za 250 gramov). Podávajú tu napríklad aj sladkovodné raky (19 eur za 150 gramov). Medzi ďalšie špeciality patrí jahňací chrbát či ustrice. Ponúkajú aj fermentované probiotické nápoje či remeselné pivá.

Pozri si celé menu reštaurácie OhniskO.

Smokey Streedfood

Hodnotenie: 4,9/4 (172 recenzií)

SkryťVypnúť reklamu

Adresa: Mäsiarska 37

Otváracie hodiny: Od utorka až do štvrtku od 11.00 do 23.00, piatok a sobota od 11.00 do 21.00, nedeľa od 13.00 do 20.30

Smokey Streedfood ponúka autentickú americkú kuchyňu, stavia na burgroch, šťavnatom prémiovom briskete a poctivých žemliach. Založili ho kamaráti Ján a Tomáš, prevádzka najskôr fungovala len ako foodtruck, dnes majú klasickú reštauráciu so štyrmi stenami na Mäsiarskej ulici.

Ceny za sendviče, dirty fries (hranolky s mäsovou prílohou) či smash burgre sú viac než príjemné, neprekročíš pätnásť eur.

U chalanov v Smoked Streetfood si môžeš kúpiť aj samotné mäso, pripravia ti trhané bravčové či zaúdený brisket.

Minulý rok si z udeľovania cien European Street food Awards odniesli cenu People´s Choice

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu