Ako nám chutilo?
Pekáreň SUBO bakery je momentálne najhorúcejší prírastok bratislavskej pekárenskej scény. Majitelia Juraj Hanulay a Renáta Hečková sú takpovediac "match made in heaven", obaja majú totiž bohaté skúsenosti z gastro sektora.
Juraj vlastnil desať rokov Subway na Hodžovom námestí. Práve v týchto priestoroch dnes nájdeš spomínanú pekáreň. Stál aj pri otvorení kaviarne Korner kávabar aj modernej zmrzlinárne Mimóza na Dunajskej ulici.

Renátu všetci poznajú skôr ako Kolachellu. Etablovaná cukrárka s vlastnou cukrárenskou výrobňou je známa precíznymi tortami, ktorými nepohrdne ani smotánka. Okrem toho má vlastnú akadémiu pečenia a organizuje komunitné brunchové eventy v Bratislave.
V ponuke SUBO bakery je najmä sladké kysnuté pečivo na rôzne spôsoby, moravské koláče a slané, obložené focaccie (taliansky kváskový chlieb). Počas obedov by mali pribudnúť aj plnené focaccie.
Pekáreň som navštívila pár dní po oficiálnom otvorení, ktoré bolo 17. mája. Otvoreniu predchádzala poriadna teasingová kampaň. Bola som preto zvedavá, v čom bude prevádzka iná od obľúbených stálic ako je Oli’s bistro, Kruh, Fleur Bakery či Midnight bakery.
Vyskúšala som päť výrobkov
Hodžovo námestie nie je už na prvý pohľad ideálne miesto na trávenie voľného času. Za deň sa tu však premelie obrovské množstvo ľudí, čo dáva pekárni veľkú výhodu v porovnaní s viac "skrytými" podnikmi v meste.
Po fast foodovej prevádzke Subway tu ostalo už len to pomyselné slovíčko "fast" – pekáreň funguje najmä formou takeaway.

SUBO bakery vyniká originálnym brandingom a moderným, minimalistickým interiérom. Z priestorov sála teplá, priateľská atmosféra. Lákavá vôňa a príjemná hudba najskôr nakŕmili môj čuch a sluch, až potom prišlo rad na jedlo.