Patrik varí na instagrame: Slovákov vytočí hocičo, vynadali mi za parížsky šalát s gréckym jogurtom

Jeho videá majú milióny videní.

(Zdroj: archív Patrika Pavlíka)

Keď Patrik Pavlík pred rokmi začínal cvičiť a založil si Instagram, na ktorom sa chcel s ľuďmi podeliť o svoj pokrok, netušil, že sa raz svojím profilom na sociálnej sieti bude živiť. Namiesto cvičenia však nakrúca videá najrôznejších receptov na varenie.

Popularita rýchlych a ľahkých receptov je dnes taká obrovská, že Patrikovi začal instagram zarábať na živobytie a v súčasnosti sa mu môže venovať naplno.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ľuďom ukazuje, ako môžu využiť zvyšky z chladničky, alebo že stačí zmixovať len tri ingrediencie na to, aby si človek pripravil chutné a nutrične hodnotné raňajky.

SkryťVypnúť reklamu

Platí, že čím kontroverznejší recept, tým väčší dosah. Video, v ktorom Patrik zmixoval zvyšky cestovín s vajíčkom a z tohto cesta upiekol pizzu, si na instagrame pozrelo viac ako 2,2 milióna ľudí.

Súvisiaci článok Diana odišla žiť do Austrálie: Nikto ma tu neberie ako hlúpu upratovačku, ušetrím viac ako priemerný Slovák Čítajte 

Ako je možné, že takýto recept dokáže zaujať takú masu divákov?

To bol recept, ktorý som vytvoril spontánne, ale tušil som, že bude úspešný. Upratoval som kuchyňu, našiel som cestoviny, ktoré mi zostali, tak som si povedal, prečo by som ich nemohol zužitkovať.

Ľudia milujú recepty, pri ktorých im ukazujem, ako vedia použiť zvyšky z chladničky. Vedel som, že na tom nemôžem nič pokaziť, keď tie cestoviny rozmixujem a pridám k nim vajce. Vzniklo z toho cesto, z ktorého som upiekol pizzu. Vyšlo to, aj keď to niektorých ľudí extrémne pobúrilo.

Je to zábava. Keď som vytvoril recept na pizzu z brokolice, ľudia mi písali, že za toto by ma Taliani ukrižovali zaživa. Alebo som uvaril cestoviny, nazval ich originálnym talianskym názvom, ale nešiel podľa pôvodného receptu, tak som za to hneď schytal kritiku.

SkryťVypnúť reklamu

Loading

...

Je tvojím receptom na úspech videí kontroverzia?

Jasné, keď je recept kontroverzný, tak vie vyvolať najväčší záujem. Fascinuje ma, že na Slovensku máme toľko ľudí, ktorí si nájdu čas osočovať ma v komentároch. Mrzí ma to, ale páči sa to algoritmu na instagrame, a tak mi to zvyšuje dosah.

Nikdy recepty nevytváram s tým, že chcem byť nasilu kontroverzný, ale sa snažím zužitkovať všetko, čo mi doma zostane, aj keď sa to niektorým ľuďom nemusí páčiť a odsudzujú ma za to.

Na facebooku mi najmä staršia generácia nadávala za to, že som v recepte na parížsky šalát vymenil majonézu za grécky jogurt. Treba sa cez to len preniesť.

Časť ľudí mi napríklad nadáva za môj hlas. Ja s tým ale neviem nič robiť, neviem ho zmeniť. Ale už to vôbec neriešim, nemá zmysel sa tým zapodievať.

SkryťVypnúť reklamu

Vymyslel si niekedy recept, pri ktorom si si povedal, že si zašiel už priďaleko?

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom CB4RQ na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu