Či už oslavujete Valentín, alebo ho ignorujete, vaši drahí sa bezpochyby potešia takémuto dezertu ktorýkoľvek deň v roku. Nepohrdnú ním ani tí, ktorí si strážia zdravé ingrediencie v svojom jedle.
Keby vám bolo málo čokolády v ceste, neváhajte brownie doplniť aj čokoládovou penou. Jednotlivé čokoládové vrstvy oddeľuje kyslejší džem, ktorý dezertu dodáva sviežosť.
Cvikla funguje v čokoládových receptoch prekvapivo dobre a ľudia si ju tam niekedy ani nevšimnú. Cesto je vďaka nej šťavnaté. V tomto navyše nie je ani žiadna múka, čiže si ho môžu pripraviť aj bezlepkoví maškrtníci.
9. Fazuľové brownies s brusnicami, kokosom a orechami
Ani v tomto recepte nie je lepok. Ak vám znie fazuľa v koláči zvláštne, vedzte, že ju tam ani nebudete cítiť a vďaka nej bude mať dezert viac bielkovín, ako zvyčajne.