1. Rýchla paradajková omáčka
Sú dni, keď nemáte chuť vymýšľať nič zložité a jedlo chcete mať hotové rýchlo. Táto omáčka je naozaj jednoduchá a stále lepšie, ako si špagety zaliať kečupom.
Celý recept po slovensky nájdete tu.


2. Špagety so sušenými paradajkami a čiernymi olivami
Cestoviny nemusia plávať v omáčke. Ak máte tie správne ingrediencie, budú aj tak plné chuti a hotové za niekoľko minút.
Celý recept po slovensky nájdete tu.

3. Pasta alla Norma
Leto je už dávno za nami, ale jeho chutí sa nemusíte vzdávať ani počas jesene. Na tento jednoduchý sicílsky recept potrebujete baklažán a paradajky.
Celý recept po slovensky nájdete tu.


4. Mac and cheese z jedneho hrnca
Mac and cheese alebo makaróny so syrovou omáčkou je kultové americké "comfort food", ktoré je rýchle a uspokojujúce. Ideálne na intrák, lebo celé to zvládnete v jednom hrnci.
Celý recept po slovensky nájdete tu.

5. Studený zeleninovo-cestovinový šalát s tuniakom
Aj v studenej podobe sú cestoviny super. Ak si vyberiete celozrnné a pridáte tie správne ingrediencie, vyrobíte jedlo, ktoré zapadne do vášho fit jedálnička.
Celý recept po slovensky nájdete tu.

6. Tagliatelle s tekvicovým pestom a kuracím mäsom
Ak si namiesto sušených cestovín vyberiete tie čerstvé chladené, večeru môžete mať hotovú aj za 13 minút, ako v tomto recepte.
Celý recept po slovensky nájdete tu.

7. Cukinové "lasagne"
Nie sú to síce cestoviny, ale mohli by byť. Obľúbené cestovinové lasagne v tomto recepte vystriedala cuketa, vďaka ktorej zvládnete zjesť extra dávku zeleniny prezlečenú za milované jedlo.
Celý recept po slovensky nájdete tu.


8. Cestoviny plnené mascarpone a bazalkou s domácou rajčinovou omáčkou
Na tieto cestoviny si síce treba počkať, ale oplatí sa investovať svoju námahu. Zožeňte dosť veľké mušle, ale fungovať by mohli aj široké trubičky rigatoni, ktoré naplníte pripravenou zmesou z mascarpone.
Celý recept po slovensky nájdete tu.

9. Zapečené syrové cestoviny s chrumkavým orechovým povrchom
Cestoviny a rúra sú prekvapivo dobrá kombinácia. Zapekanie síce trvá dlhšie, ako keby ste ich len uvarili, ale nakoniec budete radi, že ste trochu vydržali .
Celý recept po slovensky nájdete tu.

10. Domáce ravioli
Už ste sa niekedy púšťali do domácej výroby cestovín? Vyskúšajte plnené ravioli, ktoré zvládnete aj bez špeciálneho strojčeka. Možno vám to trochu pripomenie slovenské pirohy.
Celý recept po slovensky nájdete tu.

11. Domáce gnocculi siciliani s pórovo-slaninkovou omáčkou
Aj tento recept dokazuje, že domácich cestovín sa netreba báť a určite ich zvládnete. Nejde predsa o žiadnu súťaž ich krásy, ale o vaše spokojné brucho.
Celý recept po slovensky nájdete tu.

