11 receptov, ktoré sa hodia do jesenného počasia. Nielen zasýtia, ale i zahrejú

Láska a dobrá nálada prechádzajú cez žalúdok. Na jeseň to platí dvojnásobne.

(Zdroj: mlsnakockablog.cz)

Raňajky

1. Sladké a teplé - Tradičné americké pancakes

Ich hlavnou výhodou je, že nepotrebujete nič vážiť, hrnček tohto, lyžica tamtoho a máte hotovo. Dochutiť môžete ovocím, džemom či šľahačkou. Pre úplnú dokonalosť ich ešte polejte javorovým sirupom.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Recept po anglicky nájdete tu.

Loading

...

2. Raňajky pre sedmospáčov

Pokojne si vychutnajte víkendové dopoludnie v posteli. Spojte raňajky a obed do jedného tak, ako to s obľubou robia Angličania.

Recept po anglicky nájdete tu.

Loading

...

Obed

3. Polievka z hokkaida

Hustá, krémová a plná vitamínov. Taká je polievka z hokkaida. Túto tekvicu môžete na jeseň zohnať na každom rohu a navyše je oproti inej, nesezónnej zelenine pomerne lacná.

SkryťVypnúť reklamu

Recept po slovensky nájdete tu.

Loading

...

4. Kráľovská cesnačka

S jeseňou prichádza i obdobie chorôb. Nádcha, kašeľ či chrípka, na to všetko sme v lete takmer zabudli. Podporte svoju imunitu konzumáciu cesnaku, napríklad vo forme chutnej polievky.

Recept po slovensky nájdete tu.

Loading

...

5. Česká klasika - kulajda

Jesenné upršané počasie praje niektorým druhom výborných jedlých húb. Odložte časť húb do vianočnej kapustnice, zvyšok môžete použiť do klasiky českej domácej kuchyne - kulajdy.

Recept po česky nájdete tu.

Loading

...

Prečítajte si tiež: Jedovatí dvojníci známych húb: Dávajte pozor, aby hubová praženica nebola vaším posledným jedlom Čítajte 

6. Fenomenálne hovädzie po burgundsky

Ak ste videli film Julie and Julia, určite neušlo vašej pozornosti toto úžasné jedlo. Jeho príprava je síce časovo náročnejšia, ale ak máte pred sebou dlhý upršaný deň, nie je sa kam ponáhľať. Otvorte si fľašu dobrého červeného vína, pustite Julie and Julia a dajte sa do prípravy. Jediné, čo budete ľutovať je, že ste ho nenavarili viac.

SkryťVypnúť reklamu

Recept po slovensky nájdete tu.

7. Rozpáli nielen jazyk - chilli con carne

Čo dokáže zahriať lepšie ako poriadna dávka pikantného jedla? Ak patríte medzi milovníkov štipľavých pokrmov, chilli con carne je pre vás tou správnou voľbou.

Recept v slovenčine nájdete tu.

8. Netradičná dobrota - libanonský tekvicový hummus

Ak nemáte chuť stráviť v kuchyni veľa času a chcete si pochutnať na niečo ľahkom (čo sa surovín i prípravy týka), vyskúšajte recept na túto zdravú dobrotu.

Recept po anglicky nájdete tu.

Dezert

9. Jablková klasika - pité

Mnohým pestovateľom tento rok, čo sa týka ovocia, príliš nevyšiel. Krásne zakvitnuté stromy prekvapili jarné mrazy, a tak je na väčšine Slovenska núdza o domáce jablká či slivky. Našťastie ich nájdete v obchodoch, takže si môžete dopriať jesennú klasiku - jablkové pité.

SkryťVypnúť reklamu

Recept po slovensky nájdete tu.

10. Dezert z kopaníc - slivkové koblihy

Keď sa povie koblihy, mnohým napadnú šišky. Nie však obyvateľom myjavských kopaníc, ktorí práve v čase zberu sliviek pečú tieto fantastické "koláče". Nie sú príliš sladké, takže môžu poslúžiť ako dezert, raňajky či večera.

Recept po slovensky nájdete tu.

11. Trochu iný pumpkin bread - tekvicový koláč

I keď sa volá "chlieb", nejde o chlieb v pravom slova zmysle, ale o koláč, ktorý sa v Amerike teší veľkej obľube. Je šťavnatý, plný jesenných chutí a výborne zasýti. Ak chcete ohúriť návštevu, servírujte ho s omáčkou z mascarpone a šľahačky a posypte opraženými orechmi.

Recept po anglicky nájdete tu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu