Arménsky šalát, ktorý svoje meno dostal na Slovensku, je jednoduchá a sýta príloha, napríklad k pečenému mäsu. S pridanou majonézou alebo tatárskou omáčkou sa už na ozajstný šalát príliš nehrá a poteší preto aj odporcov všetkého zeleného.
Môžete ho pripraviť len z mrkvy alebo v ňom skombinovať rôzne druhy koreňovej zeleniny.

Suroviny
- 300 - 400 g mrkvy (alebo zmesi koreňovej zeleniny: zeleru, petržlenu a mrkvy)
- 3 lyžice majonézy alebo tatárskej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- korenie a soľ

Postup
1. Mrkvu nastrúhame a zmiešame s prelisovaným cesnakom.
2. Pridáme majonézu, dochutíme a všetko dôkladne premiešame.

Ak sa s receptom podelíte na Instagrame, pridajte k nemu hashtag
#FiciRecept
Radi si ho pozrieme!
