Fičí recept: Tento šalát zjedia aj tí, čo na svojom tanieri odmietajú zelené listy

Volá sa arménsky, ale jeho meno je slovenské.

Arménsky šalát, ktorý svoje meno dostal na Slovensku, je jednoduchá a sýta príloha, napríklad k pečenému mäsu. S pridanou majonézou alebo tatárskou omáčkou sa už na ozajstný šalát príliš nehrá a poteší preto aj odporcov všetkého zeleného.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Môžete ho pripraviť len z mrkvy alebo v ňom skombinovať rôzne druhy koreňovej zeleniny. 

Suroviny

  • 300 - 400 g mrkvy (alebo zmesi koreňovej zeleniny: zeleru, petržlenu a mrkvy)
  • 3 lyžice majonézy alebo tatárskej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • korenie a soľ

Postup

1. Mrkvu nastrúhame a zmiešame s prelisovaným cesnakom. 

SkryťVypnúť reklamu

2. Pridáme majonézu, dochutíme a všetko dôkladne premiešame. 

Ak sa s receptom podelíte na Instagrame, pridajte k nemu hashtag

#FiciRecept

Radi si ho pozrieme!

Prečítajte si tiež: Fičí recept: Francúzsky puding creme brulée nie je žiadna veda. Skúste si ho pripraviť sami Čítajte 

 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu