Toto karí je jednoduché a výsledok rozhodne stojí za to. Tekvica hokkaido tvorí s cícerom a špenátom skvelú kombináciu. Snažte sa vybrať mladú tekvicu s ešte tenkou šupkou, bude tak omnoho vláčnejšia.
Pridaným kokosovým mliekom zjemníte chuť výrazných korenín. Ak sa vám zdá na leto príliš ťažké, pridajte ho menej alebo namiesto neho na záver primiešajte 2 lyžice gréckeho jogurtu. Ako príloha sa hodí ryža basmati, ale dobrá je aj obyčajná.

Suroviny
- olivový olej
- 1/2 cibule
- za palec čerstvého zázvoru
- čajová lyžička karí korenia
- pol čajovej lyžičky mletej rímskej rasce
- pol čajovej lyžičky čili
- 1 tekvica hokkaido, nakrájaná na kocky
- 200 ml kokosového mlieka
- 200 ml zeleninového vývaru
- 300 g cíceru z konzervy, scedeného
- 100 g špenátových listov
- soľ a korenie

Postup
1. Koreniny, zázvor a čili opražíme na oleji, kým začnú rozvoniavať. Prídáme cibuľu a opekáme, kým cibuľa zmäkne.
2. Pridáme tekvicu a chvíľu opekáme. Prilejeme kokosové mlieko a vývar. Ak sme sa rozhodli pre variant bez kokosového mlieka, pridáme asi o 100 ml vývaru viac. Varíme na miernom ohni asi 15 - 20 minút.
3. Prisypeme cícer a varíme, kým tekvica nie je mäkká. Potrvá to asi ďalších 10 minút.
4. Na záver pridáme špenát a necháme ho zvädnúť. Dosolíme a okoreníme. Ak varíme karí bez kokosového mlieka, pridajte 2 lyžice gréckeho jogurtu.

Ak sa vám podarí instagramovo pekné karí, pridajte k nemu hashtag
#FiciRecept
Radi si ho pozrieme!
