Vráťme sa späť k tanierom. Aj na Slovensku sa jedlo podáva zvláštnymi spôsobmi

Zaváraninové poháre už dávno nie sú len na kompóty.

(Zdroj: Facebook - Urban House)

Hranolky v hrnčeku, grilovaná kukurica v pohári, mäso s roztekajúcou sa omáčkou na drevenej doštičke... Trendy bistrá, reštaurácie, kaviarne sa predbiehajú v tom, kto naservíruje jedlá a nápoje originálnejšie. Twitterový účet We Want Plates bojuje proti tejto kreatíve tým, že pravidelne zverejňuje fotky najbizarnejšieho servírovania a voči pekáčom, hrnčekom, doštičkám a papierom argumentuje jednoznačným tvrdením, že "jedlo má byť na tanieri". Nie napríklad na lopatke.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bizarné stolovanie však nie je doménou USA, Veľkej Británie, Japonska a ďalších ďalekých krajín. Zvláštnosti sa nájdu aj na Slovensku a u našich susedov. Tak napríklad:

SkryťVypnúť reklamu

Polievka v chlebe

Keď cudzinec dostane u nás cesnačku alebo inú polievku v bosniaku, tak nechápe a je úplne nadšený. V tomto prípade je chlieb lepší ako tanier, hoci neexistuje asi nikto, kto by chlebovú misku po dojedení polievky celú zjedol.

Loading

...

Polievka v chlebe na český štýl

Nič však netreba preháňať.

Loading

...

Slovenské špeciality na dreve

Naším folklórom je servírovať pirohy, halušky, údené kolená a iné špeciality na drevených lopároch a v korýtkach. Niekto považuje takýto spôsob podávania tradičnej slovenskej kuchyne za zaujímavý, no sú ľudia, ktorí sa pri jedení halušiek z korýtka cítia ako prasiatka pri válove. A to nehovoríme o pochybnostiach ohľadom hygienickosti tradičného dreveného riadu.

Loading

...

Loading

...

Loading

...

Polievka v hrnci

Keď chceš jesť polievku priamo z hrnca, ktorý si zdedil po babke, tak ostaneš doma a nebudeš za to platiť v reštaurácii.

SkryťVypnúť reklamu

Loading

...

Pekáče, panvičky, zapekacie misky...

... a iné typy riadov, na ktorých sa môžeš ľahko popáliť (nehovoriac o inovatívnych kotlíkoch, pod ktorými to ešte horí).

Loading

...

Loading

...

Zemiaky v šálke

Alebo čo je tá nádoba vlastne zač? V šálke je ešte nejaký papier a v ňom sú zemiaky. Komfort konzumácie ide na úkor štýlu stolovania.

Loading

...

Dezerty v zaváraninových pohároch

Na toto sme si už asi zvykli. Hoci nie každému je to po vôli a nie vždy sa z pohára tiramisu vyškrabkáva ľahko.

Loading

...

Limonáda alebo smoothie v zaváraninovom pohári

Tiež je to dnes už štandard. Problémom je, že z týchto supertrendy pohárov sa fakt zle pije bez slamky.

Zmrzlina v trdelníku

Každá nádoba, ktorá sa dá zjesť, je dobrá nádoba. Zmrzlina v trdelníku z Prahy je preto úplne ultimátnym nápadom. Trdelník je lepšou alternatívou papierovej misky aj nechutného tvrdého kornútka.

SkryťVypnúť reklamu

Loading

...

Loading

...

 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu